trafic

joi, 28 aprilie 2011

ITM-ul incepe de luni controalele in toata tara

Emil Boc, premierul Romaniei, s-a intalnit cu reprezentantii ITM in vederea reducerii muncii la negru.
Primul-ministru i-a chemat intr-o intalnire pe reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca pentru a discuta despre fenomenul muncii la negru, in vederea reducerii numarului celor care muncesc fara forme legale. Numarul celor care muncesc fara contract depaseste un milion si jumatate.
" Am stabilit impreuna cu ministrul de Interne, cu Ministerul Finantelor un program complex de combatere a muncii la negru, cu scopul de a creste numarul contractelor de munca. Ne intereseaza amenzile sau sanctiunea penala. Obiectivul nostru este protectia salariatului astfel incat el sa aiba drept la pensie, la somaj, la sanatate", a spus Boc, la finalul intalnirii.
" De luni intra in vigoare noul Cod al Muncii. Are un impact deosebit in ceea ce priveste viata salariatului. Am stabilit cu Ministerul Administratiei si Internelor si cu Ministerul de Finante un program de combatere a muncii la negru, obiectivul nostru este in primul rand protectia salariatului. (...)
Vom realiza un plan complet si complex de combatere a muncii la negru, tuturor celor care utileaza forme nelegale le transmit sa incheie carte de munca, pentru ca noul Cod al Muncii va aduce sanctiuni de patru ori mai mari, chiar si sanctiuni penale", a declarat Emil Boc.
Ministrul interimar al Muncii in acest moment, premierul Emil Boc a declarat ca asteapta, in primul rand, ca actualii inspectori de munca sa-si faca datoria, iar dupa aceea se va gandi la posibilitatea suplimentarii numarului acestora.
" Deocamdata, hai sa lucreze cei care sunt acolo platiti. Prima mea grija este ca aceia care sunt angajati ai statului sa-si faca datoria in fiecare zi si cand pleaca acasa sa spuna ce au facut in acea zi pentru institutie si pentru interesul public. Dupa aceea, sa ne gandim la alti angajati", a spus Boc, dupa o sedinta la Ministerul Muncii.

sursa : http://legislatiamuncii.manager.ro/a/3518/emil-boc:-itm-ul-pleaca-de-luni-in-controale-in-toata-tara-.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu