trafic

joi, 12 mai 2011

Decizie ICCJ: Firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-TV

Firmele din Romania nu mai au obligatia de a plati taxa radio-TV daca nu beneficiaza de cele doua servicii publice. Asa a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Curtea a respins recursul formulat de catre Guvernul Romaniei si Societatea Romana de Radiodifuziune intr-un proces intentat de o firma din judetul Cluj, New Vissa SRL, pentru anularea taxei.

"Prin decizia pronuntata, Inalta Curte a dispus anularea prevederilor legale prin care toate firmele cu sediul in Romania erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio si TV.

ICCJ a respins recursul formulat de catre Guvernul Romaniei si Societatea Romana de Radiodifuziune la sentinta data de catre Curtea de Apel Cluj, prin care se anula taxa radio-TV pentru toate firmele care nu detin receptoare radio-TV", se arata in decizia ICCJ, publicata in Monitorul Oficial.

Microintreprinderile erau scutite de plata acestei taxe inca din aprilie 2009.
Aceasta taxa a fost contestata puternic in ultimii ani. Unii proprietari de firme, care aveau sediul social in aceeasi locuinta cu ei, erau nevoiti sa o plateasca de doua ori.

sursa: manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu