trafic

marți, 10 mai 2011

Este putin probabil ca Romania sa aiba nevoie de banii FMI in 2011

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, considera ca Romania nu ar trebui sa traga bani de la institutia financiara in acest an, dar nu exclude complet aceasta posibilitate, aratand ca sunt sanse de sub 25%, sau chiar sub 10% pentru un astfel de scenariu.

"Ca parte a unui exercitiu pe care l-am facut in urma cu circa doua luni, ni s-a solicitat sa analizam in ce scenariu Guvernul ar putea sa traga bani. Acest lucru nu inseamna ca este un scenariu care are o probabilitate foarte mare. Daca ar fi asa, board-ul nu ne-ar fi permis sa avem un astfel de program (preventiv - n.r.), ci unul obisnuit", a spus Franks, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca, daca ar fi sa faca o estimare, probabilitatea ca Romania sa atraga bani de la institutie in acest an este de sub 25%, sau chiar sub 10%.

Noul acord de tip preventiv, incheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.
sursa: contabilul.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu