trafic

vineri, 27 mai 2011

Mancarea ne influenteaza deciziile

Cine-ar fi crezut ca berea amara poate sa ne faca si pe noi mai... amari?

Cercetatorii de la City University din New York au demonstrat ca papilele gustative ne influenteaza modul in care ne comportam cu cei din jurul nostru. Astfel, cei care consuma bere bruna, bitter sau gin tonic au tendinta sa ii judece mai aspru pe cei din jurul lor si sa aiba un comportament mai dur chiar si atunci cand langa ei sunt prieteni sau oameni apropiati.

Tocmai din acest motiv, specialistii ne recomanda sa avem grija ce mancam si ce bem in momentele in care avem de luat o decizie deoarece gustul alimentelor sau bauturilor consumate ne influenteaza modul de a gandi.

Daca ne gandim un pic, vom realiza ca avem intr-adevar tendinta sa avem un comportament mai cald si bland atunci cand avem in fata un cappucino, o ceasca de cafea cu lapte sau un ceai indulcit cu miere. In acelasi timp, si persoana din fata noastra care consuma acelasi tip de bautura va trai senzatia unei intalniri foarte placute tocmai datorita gustului dulce al bauturilor consumate.

Acelasi lucru este valabil si pentru o prajitura asa ca daca trebuie sa dati o veste nu tocmai buna sau doriti sa induplecati pe cineva cu vorba buna, alegeti mai bine o prajitura dulce si o cafea fierbinte, iar rezultatele vor fi, cu siguranta, cele dorite.

sursa: http://www.suntfericita.manager.ro/mancarea-ne-influenteaza-deciziile-1219.htm

2 comentarii:

  1. Am citit si o carte pe tema asta. Hrana pe care o consumam chiar ne poate influnta modul de a fi.

    RăspundețiȘtergere
  2. berea ma face de multe ori sa zambesc, la fel si cafeaua amara, dulcegariile ma obosesc. Trebuie sa avem cate un pic din fiecare!

    RăspundețiȘtergere