trafic

joi, 14 aprilie 2011

Guvernul loveste in contabili

Guvernul a modificat Legea contabilitatii pentru a da posibilitea absolventilor facultatilor economice sa tina contabilitatea firmelor mici, dand satisfactie patronilor care nu mai sunt  nevoiti sa angajeze contabili.
Aceasta masura care permite firmelor mici sa isi tina singure contabilitatea este o masura care va crea haos in economie.
Modificarea legislativa consta in faptul ca ofera posibilitatea ca administratorii de firme care in exercitiul financiar precedent au inregistrat cifra de afaceri neta si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro, sa semneze situatiile financiare anuale in locul expertilor cantabili.
Actuala legislaţie impune ca toate situaţiile financiare anuale să fie semnate de directorul economic, contabilul-şef sau o persoană împuternicită care trebuie să aibă studii superioare economice şi să fie angajate în

miercuri, 13 aprilie 2011

S-a schimbat modul de calcul al concediilor medicale

Dragi prieteni modificarile legislatiei din ziua de astazi ne ne mai mira deloc, in schimb ne ia prin surprindere mai tot timpul. In cele ce urmeaza va voi vorbi despre ultima gaselnita a executivului in ceea ce priveste calcului concediilor medicale prin modificarea normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006.

Aceste modificari se regasesc in Ordinul 351/09.feb.2011 la art.I pct. 11 unde se schimba la determinarea mediei zilnice a bazei de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate (Mzbci), a bazei de calcul lunare a indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate (Bcli) si a cuantumului indemnizatiei (Ci) ca se vor lua in calcul numai doua zecimale in loc de patru zecimale cum era pana acum. Data intrarii in vigoare fiind 24.feb.2011

sursa : http://www.legislatiamuncii.manager.ro/

luni, 11 aprilie 2011

Noi reglementari privind diurna, ajutoarele sociale, salariile si avantajele in natura

DIURNA

Conform art 55 alin (4) din Codul Fiscal: Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: […]
  g) sumele primite de angajati pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare a indemnizatiei primite pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului. Sunt exceptate de la aceste prevederi sumele acordate de persoanele juridice fara scop patrimonial si de alte entitati neplatitoare de impozit pe profit peste limita de 2,5 ori indemnizatia acordata salariatilor din institutiile publice;

10 obiceiuri nesanatoase pentru inima

Toata lumea vrea o inima sanatoasa. Si totusi bolile cardiovasculare afecteaza unu din 10 adulti, numai in Statele Unite. Vestea buna este ca obiceiuri simple pot sa faca trecerea la o viata fara probleme. Va prezentam 10 obiceiuri daunatoare care va afecteaza inima si la care ar trebui sa renuntati.


1. Uitatul la televizor
Chiar daca faci exercitii fizice in mod regulat, daca petreci ore nenumarate in fata televizorului iti creste riscul de infarct si atac cerebral.
"Exercitiile intermitente nu compenseaza timpul in care stai", spune dr. R. Reynolds, de la Centrul de Cercetare a Bolilor Cardiovasculare din New York. De ce? Lipsa miscarii afecteaza nivelurile de grasimi si zaharuri. 
Dr. Reynolds ne sfatuieste sa facem plimbari dese si, cand suntem la birou, sa vorbim la telefon in picioare.

2. Nebagarea in seama a simptomelor de ostilitate si depresie

Patrunjelul: concentrat de sanatate pentru o viata lunga

Este folosit deseori la mancarurile gatite, dand acestora savoare. Cu toate acestea, potentialul sau curativ nu este exploatat la maximum: patrunjelul proaspat poate fi intrebuintat si la salate, in special alaturi de rosii, usturoi si de ardei. In plus, radacina si semintele de patrunjel sunt rareori folosite.
Ce contine patrunjelul?
Compozitia sa este foarte complexa. Patrunjelul contine aminoacizi, glucide, fibre, dar proprietatile sale terapeutice sunt oferite in special de varietatea si concentratia vitaminelor si a sarurilor minerale.
Sub aspectul concentratiei, patrunjelul se remarca prin continutul mare de vitamina C, provitamina A, fier, fluor si histidina (aminoacid care scade nivelul de stres si atenueaza artritele).

Conventii civile la asociatiile de proprietari

In masura in care asociatia de proprietari incheie conventii civile, din punct de vedere al impozitului pe venit, platitorul de venit are obligatia calculului, retinerii la sursa a impozitului si virarii acestuia la bugetul de stat, care se poate face dupa doua metodologii, respectiv:

- prin retinerea la sursa, potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) si alin. (2) din Codul fiscal , a unui impozit in cota de 10% reprezentand plata anticipata in contul impozitului anual datorat de persoana fizica in cota de 16%;

- prin retinerea la sursa a unui impozit final stabilit in cota de 16% conform optiunii exercitate de in scris la momentul incheierii contractului, potrivit art. 52 indice 1 din Codul fiscal .